Fethiye Gezilecek Yerler

fethiye gezilecek yerler

Fethiye, Türkiye’nin güneybatısında, Muğla iline bağlı bir ilçe ve tatil beldesidir. Tarihi dokusu, doğal güzellikleri ve turistik aktiviteleriyle öne çıkan bu şehir, her yıl birçok turisti ağırlar. Fethiye’de gezilecek birçok yer bulunmaktadır. İşte Fethiye’de mutlaka ziyaret etmeniz gereken bazı yerler:

Fethiye Gezilecek Yerler

fethiye de gezilecek yerler
fethiye de gezilecek yerler
  1. Ölüdeniz: Fethiye’nin en ünlü plajlarından biri olan Ölüdeniz, muhteşem manzarasıyla görenleri kendine hayran bırakır. Türkiye’nin en güzel plajlarından biri olarak kabul edilen Ölüdeniz’de denize girebilir, paraşütle atlayış yapabilir veya sadece güneşin tadını çıkarabilirsiniz.
  2. Kelebekler Vadisi: Fethiye’nin en doğal güzelliklerinden biri olan Kelebekler Vadisi, sakin ve huzurlu bir atmosfere sahiptir. Vadide yürüyüş yapabilir, şelaleleri görebilir ve nadir kelebek türlerini gözlemleyebilirsiniz.
  3. Kayaköy: Tarihi bir köy olan Kayaköy, terkedilmiş Rum evleriyle ünlüdür. Burayı gezerken tarihi dokusunu hissedebilir, eski yaşam tarzını gözlemleyebilirsiniz.
  4. Saklıkent Kanyonu: Fethiye’ye yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunan Saklıkent Kanyonu, doğa sporlarına meraklı olanlar için ideal bir mekandır. Kanyonda yürüyüş yapabilir, kanyonun serin sularında yüzerek serinleyebilirsiniz.
  5. Tlos Antik Kenti: Fethiye’nin yaklaşık 36 kilometre güneydoğusunda bulunan Tlos Antik Kenti, Likya dönemine ait kalıntılarıyla dikkat çeker. Antik tiyatro ve kaya mezarlarını ziyaret edebilirsiniz.
  6. Ölüdeniz Teleferik: Babadağ’dan Ölüdeniz’e muhteşem bir manzara eşliğinde iniş yapabileceğiniz Ölüdeniz Teleferik, unutulmaz bir deneyim sunar.

Kiralık Villada 5 Gün Fethiye Tatili Nasıl Geçti?

Pandeminin etkisi mi bilmiyorum fakat artık kalabalık alanlarda tatil yapmayı pek tercih etmiyorum. Normal şartlarda her sene olmasa da 2-3 yılda bir Fethiye’yi görmeye giderdim fakat genelde otellerde, pansiyonlarda konaklardım. Bu sene kalabalık bir arkadaş grubumuz ile otel ve pansiyon arayışındaydık fiyatları görünce de biraz şok oldum açıkçası. Hem kalabalık olmasın hem biz bize olalım hemde konforlu bir tatil yaşayalım derken villa kiralama hizmeti almak geldi aklımıza.

Hep beraber bu fikre fazlasıyla tamamdık ve araştırmaya başladık. Bir çok web sitesine girip çıktık onlarca insanla konuştuk fakat güven açısından ve görsellerin gerçekçiliği açısından bir çekincemiz vardı. Kiralık villa konusunda araştırmaya devam ettik.

Sonrasında Villavillam web sitesine girdik gerçekten çok fazla seçenek vardı. Öncelikle güvenilirliğini ve ne kadar süredir bu işi yaptıklarını kontrol ettim. Sonrasında filtreleme sistemine göz attım ve kendimize uygun olan villayı seçerek arkadaşlarıma gönderdim. Onlarda villayı onayladıktan sonra rezervasyon yaptırarak kiraladığımız villaya ulaştık.

Kiralık Villada Yemek ve Aktivite

fethiye kiralık villa
fethiye kiralık villa

Araştırma sırasında fark ettiğim detaylardan birisi kiralık villalarda yemek konusuydu. Yani otellerdeki gibi hazır bir yemek önünüze gelmiyor. Dilerseniz çevrede bir esnaf varsa sipariş verebilirsiniz dilerseniz de villaya malzemeler alarak kendiniz hazırlıyorsunuz. Biz daha ekonomik olacağı için kendimiz 4-5 günlük yiyeceğimizi villaya yerleştikten sonra çıkarak aldık. Sonrasında villada kendimiz hazırladık. Bu sayede fazlasıyla ekonomik oldu.

Aktivite konusu ise rezervasyon yaptığımız villanın aktiviteli villa olması. Aktiviteli villa içerisinde spor salonu, masa tenisi ve langırt gibi aktiviteler mevcut. Yazımın giriş kısmında paylaştığım gibi Fethiye’de gezebileceğiniz bir çok yer var. Paylaştığım listedeki her yere bizzat gittim fakat son gidişimde sadece Ölüdeniz, Kelebek Vadisi ve Kayaköy’e gidebildim.

Ekonomik açıdan uygun, aktiviteli ve temiz villa için Villavillam‘a teşekkür ediyorum.

Yorum bırakın

WordPress.com’da Blog Oluşturun.

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın